cum functioneaza wingwave® - wingwave.ro

Direkt zum Seiteninhalt

Hauptmenü:

cum functioneaza wingwave®

ce este wingwave®?
 

Stresul, amintirea unor evenimente neplacute sau sau a unor situatii imaginare din viitor actioneaza ca o aschie intr-o rana, aschie care nu permite ranii sa se vindece: experienta continua sa aiba efect negativ asupra persoanei si ii limiteaza performantele. Cu totii stim ce simtim cand suntem raniti, suparati, insultati, jenati etc. In conditii normale, acestea dispar si se "suprapun" altele. Ideea unui eveniment neplacut din trecut nu mai provoaca un sentiment neplacut. Daca nu se intampla asa, de exemplu emotiile negative nu sunt "acoperite", ele raman incomplet procesate (timpul nu le-a "rezolvat" pe toate ). Persoana ramane "blocata" in vechiul conflict si poate ajunge la o problema secundara de forma unei diagrame de gandire: "De fiecare data cand fac X ,mi se intampla Y". Care este motivul pentru care se intampla asa? In momentele de stres intens, cele doua emisfere cerebrale nu conlucreaza optim. Procesul de desfasurare a evenimentelor si a emotiilor asociate acestor experiente este perturbat. Emotiile duc la "blocaj". In conditii normale, evenimentele stresante sunt rezolvate in timpul somnului. In faza de miscare rapida a ochilor (REM = Rapid Eye Movements), ochii nostrii se misca foarte repede in plan orizontal si experientele noastre stresante si traumatizante sunt "procesate". Prin urmare, este procedura perfecta pentru autovindecare a evenimentelor emotionale ("Dormi pe problema" / "Las-o sub perna").

Cresterea nivelului de stres la care sunt expusi zilnic multi oameni ii indeparteaza de posibilitatea de a prelucra cu succes evenimentele in timpul somnului. Somnul neodihnitor si pilulele pentru insomnie pot elimina complet faza de miscare rapida a ochilor (REM), fapt ce conduce la un sentiment constant de presiune si face dificila relaxarea dupa trezire. Emotiile care sunt asociate cu anumite evenimente din trecut sau idei din viitor nu mai pot fi procesate eficient. Situatia poate fi comparata cu un CD defect: procesarea in cadrul sistemului nervos ramane blocata la un anumit punct.

Interventia wingwave stimuleaza faza REM cand clientul este in stare de veghe. Ochii lui urmaresc degetele coach-ului care se misca in fata lui, iar emotiile "blocate" vor fi procesate intr-un ritm rapid. Miscarile oculare - care pot fi inlocuite si cu stimuli auditivi sau tactili - permit celor doua emisfere sa lucreze impreuna, in mod coordonat, si emotiile "blocate" incep sa se "miste" din nou. Blocajul mental care a cauzat acest stres extrem dispare.

Pe timpul acestui proces clientul poate experimenta trairi intense, dar usor suportabile, care nu dureaza mai mult de un minut. Deoarece interventia reactiveaza complet capacitatile mentale ce au fost blocate, ea va permite creierului sa gaseasca propriile solutii creative, facandu-l capabil sa-si foloseasca resursele. Astfel, clientul obtine o surprinzatoare stare de intelepciune si va avea "insight-uri" pe durata interventiei. Efectele wingwave pot fi suplimentate, la nevoie, cu metodele programarii neuro-lingvistice (NLP).

Dupa încheierea interventiei, clientul se simte usurat, chiar bucuros si cu simtul umorului recâstigat. Câteodata ramâne într-o stare de oboseala, insa un alt fel de oboseala, una placuta, este complet relaxat, astfel încât restul zilei poate fi petrecut, în functie de posibilitati, fara stres si într-o stare de liniste.

 
 
 
Zurück zum Seiteninhalt | Zurück zum Hauptmenü