metoda wingwave® - wingwave.ro

Direkt zum Seiteninhalt

Hauptmenü:

metoda wingwave®

ce este wingwave®?
 


Metoda de coaching de scurta durata, wingwave® a fost dezvoltata de Cora Besser-Siegmund si Harry Siegmund, psihologi germani si traineri in domeniul managementului la Besser-Siegmund Institute in Hamburg, Germania, la mijlocul anilor `90.

wingwave® este o marca inregistrata ce combina:
• Stimularea bilaterala a emisferelor cerebrale prin "activarea" fazelor REM (de exemplu: miscarea rapida a ochilor - Rapid Eye Movement, stimulare bilaterala auditiva sau kinestezica)
• Programarea Neuro-Lingvistica
• Kineziologie aplicata (testul miostatic = raspuns muscular pentru evaluarea eficacitatii procesului)


Denumirea wingwave este compusa din "wing" si "wave".
"wing" este bataia firava de aripa a fluturelui care, conform teoriei haosului, are puterea sa schimbe vremea, daca bataia are loc la momentul si locul potrivit. Similar, pentru a face posibile schimbarile pe durata sesiunii de training, vom stabili un punct precis de start pentru coaching-ul wingwave, bazat pe nevoile emotionale fizice si emotionale curente, prin aplicarea testului de raspuns muscular ("testul miostatic"). Metafora "wing" descrie, de asemenea, cum lucreaza impreuna cele doua emisfere ale creierului pentru a sprijini "zborul intelectului" si a asigura o "aterizare" de succes. "wave" evoca termenul de "unde cerebrale", ca "idee brilianta" sau "flash al inspiratiei". Si exact aceste tipuri de unde cerebrale sunt folosite ca declansatori (trigger) de catre wingwave® pentru atingerea obiectivelor de coaching.

Coaching-ul wingwave® individual folseste avantajele metodei wingwave® pentru realizarea scopurilor personale si profesionale. Este un concept nou, ce combina diferite tehnici extrem de eficiente, care si-au dovedit eficacitatea in coaching-ul de scurta durata. Aceasta metoda este folosita in principal pentru obtinerea succesului de catre persoane aflate la nivel executiv si management. La fel de bine functioneaza pentru persoanele care au nevoie de un impuls creativ, pentru sportivii de performanta, dar si, pur si simplu, pentru atingerea mai usoara a telurilor si pentru cresterea increderii in sine.

wingwave® coaching = coaching precis pentru realizarea si mentinerea performantei, a dinamicii creative si a echilibrului interior.

 
 
 
Zurück zum Seiteninhalt | Zurück zum Hauptmenü